De Groene Energie Corridor laat graag de omgeving financieel meeprofiteren van de ontwikkeling van het zonnepark.

In overleg met de omgeving bieden we drie opties aan om financieel mee te delen met de opbrengst van het park. Deze staan hiernaast weergegeven.

Dit financiële aanbod is nader uitgewerkt in een informatiebrochure die u hieronder kunt downloaden:

N

Omgevingsfonds

Er komt een Omgevingsfonds dat jaarlijks gevuld zal worden vanuit de exploitatie van het park. Dit geld is te besteden door een vertegenwoordiging vanuit het dorp Zwanenburg-Halfweg. U kunt zich hier voor aanmelden.

N

Groene stroom met korting

Inwoners van Zwanenburg-Halfweg en Boesingheliede kunnen groene stroom krijgen vanuit ons zonnepark tegen een vaste korting per jaar.

N

Obligaties

Wij gaan voor 3 miljoen euro obligaties uitgeven tegen maximaal 5% rente. Inwoners van Zwanenburg-Halfweg en Boesingheliede hebben hierbij een voorrangspositie.

Als u inwoner bent van de Haarlemmermeer dan kunt u zich hieronder aanmelden voor de voorinschrijving van de financiële participatie. Uw aanmelding is vrijblijvend en verplicht u tot niets.


    Belangstellenden van buiten de Haarlemmermeer komen niet in aanmerking voor de financiele participatie. Deze groep kan derhalve geen gebruik maken van de voorinschrijving.

    Het financiële aanbod wordt pas definitief als de benodigde omgevingsvergunning en SDE subsidie zijn verleend. U kunt zich op dat moment definitief aanmelden. Wel kunt u zich hieronder alvast voorinschrijven. Wij houden u dan op de hoogte.