Project
Actueel/verslagen
Laatste participatiebijeenkomst 25 november
Nieuwsbericht geplaats op: 19 Nov, 2020

Laatste participatiebijeekomst landschappelijke inpassing zonnepark De Groene Energiecorridor op 25 november 2020.

De vier agrarische initiatiefnemers van zonnepark De Groene Energie Corridor organiseren op woensdag 25 november om 20.00 uur een 4e en laatste participatiebijeenkomst voor bewoners van Zwanenburg over de landschappelijke inpassing.

Het lokale initiatief betreft de aanleg van een max 100 ha groot zonnepark tegen de A9 op grote afstand van het dorp Zwanenburg.

Tijdens de afsluitende bijeenkomst wordt het landschapsplan voor het zonnepark gepresenteerd. De basis hiervoor is gelegd tijdens eerdere participatiebijeenkomsten op 4 en 11 november met inwoners van Zwanenburg. Op 18 november heeft een werkgroep van betrokken inwoners deze input vervolgens verder uitgewerkt. Het plan dat gepresenteerd wordt op 25 november zal het uitgangspunt worden van de vergunningaanvraag en de verdere gesprekken die we hierover zullen voeren met de gemeente.

Naast de landschappelijke inpassing zal tijdens de bijeenkomst van 25 november worden toegelicht hoe de inwoners van Zwanenburg in hoofdlijnen aankijken tegen de verschillende mogelijkheden om financieel te profiteren van het zonnepark. Dit zal de komende maanden met een vertegenwoordiging uit Zwanenburg verder worden uitgewerkt in een concreet voorstel voor de omgeving. Dit voorstel zal naar verwachting begin februari 2021 gereed zijn. Hiervoor zullen wij op dat moment een aparte avond voor het dorp organiseren.

De participatiebijeenkomst van 25 november zal worden voorgezeten door een onafhankelijk voorzitter, de heer Mewe.

Vanwege COVID-19 zal het een digitale bijeenkomst zijn. 
Bent u geïnteresseerd om aan de participatiebijeenkomst deel te nemen dan kunt u zich aanmelden uiterlijk voor maandag 23 nov 21.00 uur door een mail te sturen naar: inloopavond@rho.nl.

Graag onder vermelding van bijeekomst DGEC 25 November, uw naam, uw adres en uw telefoonnummer. Voorafgaand aan de bijeekomst krijg u een Zoom-link toegestuurd.

Met vriendelijke groeten,

Familie Van Elderen, Familie Bos, Familie Van Beem, Familie Vlasveld

Meer nieuws

SDE subsidie zonnepark De Groene Energie Corridor verleend

Op 23 februari 2022 heeft de Minister van Klimaat en Energie besloten om SDE ++ subsidie te verlenen voor zonnepark De Groene Energie Corridor (DGEC). Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE ++) is een Rijksregeling die gericht is op technieken...

read more

Uitnodiging bijeenkomst 18 Februari

Uitnodiging Aan de inwoners van Zwanenburg en Halfweg en Boesingheliede Graag nodigen wij u uit voor de presentatie van het financiële bod voor de omgeving van zonnepark De Groene Energie Corridor. Met dit bod willen wij u als lokale bewoner financieel laten...

read more

Uitnodiging bijeenkomst 18 Februari

Uitnodiging Aan de inwoners van Zwanenburg en Halfweg en Boesingheliede Graag nodigen wij u uit voor de presentatie van het financiële bod voor de omgeving van zonnepark De Groene Energie Corridor. Met dit bod willen wij u als lokale bewoner financieel laten...

read more